Adressa nektet å trykke mitt svar til deres redaktør Kirsti Husby. Dette etter at hun i et innlegg påstod at jeg snur verden på hodet. Mitt svar var følgende:

Slik beskytter «Midt-Norges frie stemme» Trondheims mektigste politiker på nytt.

Sjefredaktør Kirsti Husby sier med rank nakke at Adressa «har avdekket en ukultur i det dominerende partiet i Trondheim de siste 16 årene. Vi har ikke på noen måte beskyttet ordføreren, tvert imot.»

Det første er rett, men det andre er feil. Adressa har i svært liten grad villet belyse det ansvaret ordfører Ottervik har hatt i Rune Olsøs «rise and fall» der hun beskyttet han gjennom skandale etter skandale, og skjulte og slettet (!) habilitetsmeldinger fra Olsø om Grønn strek (Kystad og Være).

Andre aviser i Norge har en annen journalistisk linje enn den sjefredaktør Husby forfekter. Dagens Næringsliv publiserte Rica Nidelven elleve år etter at Adressa lot være å stille spørsmål om den svært oppsiktsvekkende stemmegivningen. Sist lørdag satte Aftenposten søkelys på Drøbaks ordfører som aksjonær i eiendomsselskap og folkevalgt over seks helsider. De har ikke publisert noen «bevis» for noe kriminelt eller sterkt kritikkverdig, men stiller likevel spørsmål til ordføreren fra Høyre som ber om ny tillit i kommunevalget.

I min bok Råtne Trondheim dokumenterer jeg en mengde svært kritikkverdige saker rundt ordfører Rita Ottervik. Hadde dette vært i Aftenpostens region ville det gitt store oppslag i mange dager.

Dessverre bekrefter svarene fra sjefredaktør Husby at hun ikke vil belyse Otterviks ansvar og rolle i skandalene i Trondheim. Slik beskytter «Midt-Norges frie stemme» Trondheims mektigste politiker på nytt.

Snorre Vikdal
Forfatter og tidligere politiker


Les også de tidligere innleggene:

Snorre Vikdal: Adresseavisen har beskyttet ordfører Rita Ottervik og andre toppolitikere

Adressa: Adresseavisen beskytter «ingen»

Snorre Vikdal: Adresseavisen tåkelegger sin beskyttelse av ordføreren

Adressa: Når verden snus på hodet

Adressa: Høye rop om råttenskap

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.